Wednesday, December 29, 2010

Siapa yang naik kapal 2???????

Nota Ilmiah Biro Agama Pergerakan Pemuda Umno Setiawangsa.


Siapa Kapal 2 ????? ………… Jangan biarkan Ini berlaku di Malaysia ….Sedar lah Umat Muhammad s.a.w


Mengikut fakta sejarah

“ Walaupun memiliki kekuatan yang kukuh dan kuasa yang luas namun beberapa factor perosak mula menyusapmasuk ke dalam struktur umat al –Quran ini. Faktor-faktor ini semakin bertapak kukuh dan merebak sedikit demi sedikit hingga berjaya merobek dan mengoncang pusat Negara islam pada kurun ke 6 Hijrah ketika di serang oleh Tartar dan sekali lagi pada kurun ke -14 Hijrah. Melalui kedua-dua serangan ini umat Islam mula bertaburan dan berpecah kepada Negara-negara kecil yang tercari-cari langkah untuk bersatu dan bangkit semula.

Faktor-faktor perosak utama ialah:

a. Percakaran politik dan sikap fanatic selain perebutan kuasa dan pangkat

وَأَطِيعُواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُواْ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ

Dan taatlah kepada Allah dan Rasul-Nya danjanganlah kamu berbantah-bantahan, yang menyebabkankamu menjadi gentar dan hilang kekuatanmu danbersabarlah. Sesungguhnya Allah beserta orang-orangyang sabar.

b.Persilihan dalam soal asas agama dan mazhab serta salah faham yang timbul tentang islam

“ Sesebuah bangsa tidak akan sesat setelah mereka menerima hidayah yang mereka amalkan melainkan apabila mereka mula berdebat”

hadis

c.Tengelam dalam pelbagai bentuk kemewahan dan kesenangan

وَإِذَا أَرَدْنَا أَن نُّهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِيهَا فَفَسَقُواْ فِيهَا فَحَقَّ عَلَيْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِيرًا

Dan jika Kami hendak membinasakan suatunegeri, maka Kami perintahkan kepada orang-orang yanghidup mewah di negeri itu (supaya menaati Allah)tetapi mereka melakukan kedurhakaan dalam negeri itu,maka sudah sepantasnya berlaku terhadapnya perkataan(ketentuan Kami), kemudian Kami hancurkan negeri itusehancur-hancurnya. ( AL-Isra :16)

d.Kepimpinan yang bersikap buruk dan kuasa di berikan kepada mereka yang tidak mampu.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَتَّخِذُواْ بِطَانَةً مِّن دُونِكُمْ لاَ يَأْلُونَكُمْ خَبَالاً وَدُّواْ مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاء مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الآيَاتِ إِن كُنتُمْ تَعْقِلُونَ

Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamuambil menjadi teman kepercayaanmu orang-orang yang diluar kalanganmu (karena) mereka tidak henti-hentinya(menimbulkan) kemudaratan bagimu. Mereka menyukai apayang menyusahkan kamu. Telah nyata kebencian darimulut mereka, dan apa yang disembunyikan oleh hatimereka lebih besar lagi. Sungguh telah Kami terangkankepadamu ayat-ayat (Kami), jika kamu memahaminya.(Al-Imran :118)

e.Mengabaikan ilmu-ilmu yang berbentuk praktikal dan ilmu—ilmu dunia

قُلِ انظُرُواْ مَاذَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَا تُغْنِي الآيَاتُ وَالنُّذُرُ عَن قَوْمٍ لاَّ يُؤْمِنُونَ

Katakanlah: "Perhatikanlah apa yang ada dilangit dan di bumi. Tidaklah bermanfaat tandakekuasaan Allah dan rasul-rasul yang memberiperingatan bagi orang-orang yang tidak beriman".( Yunus:101)

f.Kelekaan para pemerintah dengan kuasa yang dimiliki , terpedaya dengan kuasa yang ada serta lupa melihat perkembangan masyarakat lain

وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِّنَ الْجِنِّ وَالإِنسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لاَّ يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لاَّ يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لاَّ يَسْمَعُونَ بِهَا أُوْلَئِكَ كَالأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُوْلَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ

Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isineraka Jahanam kebanyakan dari jin dan manusia,mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannyauntuk memahami (ayat-ayat Allah) dan mereka mempunyaimata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat(tanda-tanda kekuasaan Allah), dan mereka mempunyaitelinga (tetapi) tidak dipergunakannya untukmendengar (ayat-ayat Allah). Mereka itu sebagaibinatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi.Mereka itulah orang-orang yang lalai.((Al-Araf: 179)

g.Tertipu dengan helah musuh yang bijak membujuk. Terpesona dengan hasil-hasil usaha musuh

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوَاْ إِن تُطِيعُواْ فَرِيقًا مِّنَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ يَرُدُّوكُم بَعْدَ إِيمَانِكُمْ كَافِرِينَ

Hai orang-orang yang beriman, jika kamumengikuti sebahagian dari orang-orang yang diberi AlKitab, niscaya mereka akan mengembalikan kamu menjadiorang kafir sesudah kamu beriman.(Ali Imran :100)

h.Kelemahan factor akidah yang membawa kepada kepincangan akhlak yang teruk .

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوَاْ إِن تُطِيعُواْ الَّذِينَ كَفَرُواْ يَرُدُّوكُمْ عَلَى أَعْقَابِكُمْ فَتَنقَلِبُواْ خَاسِرِينَ

Hai orang-orang yang beriman, jika kamumenaati orang-orang yang kafir itu, niscaya merekamengembalikan kamu ke belakang (kepada kekafiran),lalu jadilah kamu orang-orang yang rugi.(Aali Imran :149)


by Anizam Ahmad on Monday, December 27, 2010 at 4:26pm

Tuesday, December 28, 2010

Pertandingan 4 Penjuru Bawah 12 Tahun 2010

Pertandingan 4 penjuru bawah 12 tahun melibatkan 4 terdiri daripada Pasukan:
  1. Sri Astana FC (Jalan Semarak)
  2. Omeh FC(Setapak Jaya 1A)
  3. Bomba Junior FC (pinggiran Air Jerneh)
  4. All Star FC NGO Jemputan

Pertanding tersebut telah di menangi oleh All Star FC , manakala Omeh FC selaku naib juara.

Omeh FC(Setapak Jaya 1A) VS Sri Astana FC (Jalan Semarak)

Omeh FC(Setapak Jaya 1A) bersama keluarga


Ucapan Perasmian Oleh Ketua Pemuda
UMNO Bahagian SetiawangsaOmeh FC(Setapak Jaya 1A) VS All Star FC
Wednesday, December 22, 2010

MAKAN MALAM YB DATO' SRI KETUA BAHAGIAN BERSAMA KC 4 PERINGKAT

YB DATO' SRI KETUA BAHAGIAN BERSAMA BARISAN AJK KEPIMPINANNYA TELAH BERMESYUARAT SERTA MENGADADKAN JAMUAN MAKAN MALAM BERSAMA KETUA CAWANGAN, KETUA WANITA CAWANGAN, KETUA PEMUDA CAWANGAN DAN KETUA PUTERI CAWANGAN SERTA AHLI UMNO BAHAGIAN SETIAWANGSA.
SIAPA ?????? Karpal Singh

KUALA LUMPUR, 20 Dis: Penegasan Karpal Singh bahawa DAP menerima Islam sebagai agama rasmi Malaysia dan sedia berbincang dengan PAS berhubung isu negara Islam, dilihat membuka satu episod baru, muafakat dalam Pakatan Rakyat.

1.Apakah sebab turunnya surah ali imran ayat 118?

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَتَّخِذُواْ بِطَانَةً مِّن دُونِكُمْ لاَ يَأْلُونَكُمْ خَبَالاً وَدُّواْ مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاء مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الآيَاتِ إِن كُنتُمْ تَعْقِلُونَ

Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu ambil menjadi teman kepercayaanmu orang-orang yang, di luar kalanganmu (kerana) mereka tidak henti-hentinya (menimbulkan) kemudharatan bagimu. Mereka menyukai apa yang menyusahkan kamu. Telah nyata kebencian dari mulut mereka, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka adalah lebih besar lagi. Sungguh telah Kami terangkan kepadamu ayat-ayat (Kami), jika kamu memahaminya

Kisah-kisah dalam Al Qur'an tentang bani israel (yahudi) selalu menarik untuk disimak. Al Qur'an menerangkan prilaku mereka di banyak ayat. Kebiasaan mereka yang suka ingkar janji, membunuh para nabi diabadikan oleh Alloh dalam Al Qur'an (Al Baqoroh : 61, 91, Ali Imran : 21, 112, 181, 183, An Nisaa : 155).

Perlu kita sadari bahwa Allohlah yang menciptakan manusia, termasuk yang menciptakan bani israil, dan Alloh tahu persis apa yang ada dalam hati orang-orang yahudi, oleh karena itu Alloh mengingatkan kepada kita tentang tabi’at jahat orang yahudi sehingga Alloh melarang kita untuk menjadikan mereka sebagai teman kepercayaan, sebagai pemimpin, pelindung karena mereka tak henti-hentinya memberikan kemadharotan dan selalu menyusahkan kita.

Contoh nyata dari firman Alloh di atas dapat kita lihat pada peristiwa-peristiwa berikut ini.

1.dahulu kala, ada seorang wanita muslimah berjualan di sebuah pasar. Ketika muslimah itu meletakkan barang dagangannya di dekat toko milik seorang yahudi, maka si yahudi ini meminta agar ia menampakkan wajahnya tetapi si wanita itu menolaknya hingga akhirnya si yahudi tersebut menarik kainnya dan terlihatlah aurat wanita itu. Si muslimah itu tidak menerima perlakuan kasar terhadapnya sehingga ia berteriak meminta pertolongan, tak lama kemudian datanglah orang-orang islam dan menghampiri si yahudi tadi hingga terjadi perkelahian yang menyebabkan si yahudi terbunuh, tak lama kemudian datanglah orang-orang yahudi lainnya sehingga pecahlah peperangan antara dua golongan. (baca buku talmud, kitab “hitam” yahudi yang menggemparkan - Prof. Dr. Muhammad Asy Syarqawi)

2.di zaman Rasululloh, beliau mengadakan perjanjian damai dengan orang-orang yahudi (bani qainuqo, quraizhah dan bani nadhir), tetapi mereka mengingkari perjanjian itu dengan melakukan spionase terhadap kaum muslimin sehingga mereka membantu orang-orang kafir untuk menyerang umat islam madinah. Oleh karena itu mereka diusr oleh Rasululloh. (baca buku sirah nabawiyah – syaikh shofiyurahman al mubarokfuri)

3.di zaman muhamad ali pasya (mesir), ia mempunyai seorang sekretaris yang berdarah yahudi, ia mengarang sebuah buku yang isinya mengkritik sebagian ayat-ayat Al Qur'an, sementara itu ali pasya seolah tidak peduli dengan perbuatan bawahannya itu. (baca buku talmud, kitab “hitam” yahudi yang menggemparkan - Prof. Dr. Muhammad Asy Syarqawi)

4.di zaman yang sama (muhammad ali pasya-mesir), ia diperdaya oleh seorang bawahannya yang berdarah yahudi sehingga saham terusan swez jatuh ke tangan inggris yang saat itu perdana mentrinya seorang yahudi juga. (baca buku talmud, kitab “hitam” yahudi yang menggemparkan - Prof. Dr. Muhammad Asy Syarqawi)

5.di zaman keemasan islam (cordova – andalusia – spayol), seorang kholifah digulingkan oleh sekelompok orang yahudi, padahal mereka telah hidup tentram di bawah perlindungan kholifah lebih dari 400 tahun akibat pengusiran di seluruh pelosok dunia. Baca buku Tinjauan Histiris Konflik Yahudi, Kristen Dan Islam – adian hisaini)

6.di zaman sekarang, di denmark belum lama ini heboh berita tentang gambar karikatur Rasululloh saw. Dan tak lama kemudian justru diadakan lagi lomba karikatur yang sama di denmark, mereka menggambarkan Rasululloh dengan seekor unta sedang meminum bir (inaa lillahi wa inna ilaihi roji’un) (buka situs swaramuslim.net)

7.tahun 2001, tanggal 11 september, terjadi tragedi WTC, konon adalah ulah Usamah Bin Laden dan Sadam Husen berada di balik layar peristiwa itu. Akhirnya dengan dalih mencari Usamah Bin Laden yang dilindungi Afganistan, maka Afganistan di jajah oleh AS yang pada hakekatnya AS telah dikendalikan oleh orang-orang yahudi yang sangat membenci islam (baca buku the invisible goverment in USA). Sebenarnya dulu Mullah Umar dan Bush menjalin hubungan yang sangat erat, tiba-tiba bush mengusulkan agar dilakukan pipanisasi minyak dari Afganistan ke AS, tetapi Mullah Umar menolak. Dari sinilah makar terhadap Afganistan dimulai dengan menghancurkan WTC agar mata dunia membenci Islam, sementara tujuan akhirnya adalah MINYAK.

8.tak lama kemudian iraq dihancurkan, akibat fitnah AS bahwa irak mempunyai senjata pemusnah masal yang membahayakan kehidupan umat manusia. Setelah sekian tahun berlalu ternyata senjata pemusnah masal itu tidak pernah terbeukti keberadaannya. Nasi telah menjadi bubur, hampir 700.000 jiwa warga irak tidak dapat dikembalikan lagi nyawanya akibat ulah AS, dan lagi-lagi tujuan akhir AS adalah MINYAK (Irak mempunyai 1/3 cadangan minyak bumi dunia).

9.berita hangat saat ini adalah tudingan AS terhadap iran yang mengembangkan senjata nuklir. Padahal AS sendiri memiliki 10.500 hulu ledak nuklir, Rusia punya 20.000, israel memiliki 100 – 200 hulu ledak nuklir (tetapi tetap dibiarkan oleh AS, eropa dan Barat), dan israel tidak pernah menandatangani perjanjian anti pengembangan senjata nuklir juga tidak pernah mengakui bahwa negaranya memiliki nuklir.

10.juni 2006, mesin perang israel membantai warga sipil Libanon, jumlah korban tercatan lebih dari 1000 jiwa dalam satu bulan dan kebanyakan korban tewas adalah anak-anak, wanita dan orang tua. konon dengan dalih menyelamatkan dua orang sedadunya yang ditawan oleh hizbullah.

11.situs swaramuslim.net tanggal 23 november 2006 merilis berita tentang enam orang imam muslim diusir dari bandara AS karena melakukan sholat.

12.di palestina, berita terakhir yang beredar adalah pembantaian serdadu israel terhadap 18 warga sipil palestina. Kebanyak korban terkena tembakan di leher dan kepala. Ini bukan suatu kebetulan, ini jelas ditarget. Dalam beberapa kesempatan mereka juga suka memberikan bantuan berupa obat-obatan dan makanan terhadap warga palestina sebagai korban perang, tetapi bahan makanan tersebut telah diberi sejenis bahan kimia yang menyebabkan wanita-wanita palestina tidak dapat hamil seumur hidup. 80% sumber air di salurkan ke pemukiman yahudi yang hanya berjulah 400 orang, 20% sisanya disalurkan ke pemukiman warga palestina yang berjumlah hampir 150.000 jiwa. Israel menginginkan ras palestina punah.

13.di indonesia hadir pula majalah playboy dan jaringan islam liberal (JIL), kedua hal tersebut memancing protes dari berbagai kalangan di indonesia yang notabene muslim. (baca buku Menangkal Bahaya Jil & FLA – hartono ahmad jaiz, Islam Liberal – adian husaini,

14.paus benedictus ke 16, mengejek muhammad sebagai rasul pembawa kekerasan dan menyebarkan agama dengan pedang (dalam kuliah umumnya di jerman) (buka sutis swaramuslim.net)

15.di perancis parlemennya mengesahkan UU yang melarang pemakaian jilba. Kini belanda mulai mengikuti jejak perancis, dimana parelemnnya sedang mengajukan draft UU larangan memakai jilbab.

16.di AS pembuatan VCD porno dilindungi UU, sedangkan yang di hukum adalah yang melakukan pembajakan terhadap VCD porno tersebut. Di negera yang sama (kanada) mahkamah agungnya telah mengesahkan UU perlindungan bagi para swinger (orang-orang yang suka gonta – ganti pasangan sex) yang sebelumnya suka dirazia oleh polisi di klub-klub dan tempat-tempat diskotik. (baca majalah Liberty, Edisi 2256, 11 – 20 Januari 2006

17.di indonesia kedatangan condoliza rice ke pesantren dengan membawa sejumlah uang dengan dalih bantuan pendidikan, ternyata AS membawa misi agar kurikulum pesantren diubah (bahkan jika perlu AS yang merancang kurikulumnya) agar di pesantren tidak diajarkan tentang jihad fi sabilillah.

18.di Afganistan, penghinaan terhadap islam dilakukan oleh tentara-tentara AS dengan menginjak-injak Al Qur'an di penjara al baghram dan memperlakukan para tawanan ibarat binatang.

Tuesday, December 21, 2010

KORBAN PERDANA PEMUDA UMNO WILAYAH PERSEKUTUAN 2010

Korban Perdana Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan bertempat di Flat Sri Perlis Keramat pada 20-11-2010 bermula jam 8.00 pagi. Antara Pemuda UMNO Bahagian Setiawangsa ialah Saudara Wan Zainal, KP Azmi Badaruddin, Saiful, Fauzee, Shamsuri, Yusaini, Nizam, Asraf, Azlan dan Farid

RUMAH TERBUKA PARLIMEN SETIAWANGSA 2010

Monday, December 20, 2010

Laporan Biro Agama Kembara Ramadhan Surau Setiawangsa 1341 ( KRS2 1431 )
Bahawasanya orang-orang yang mencerai-beraikan ugama mereka (dengan perselisihan –perselisihan yang berdasarkan hawa nafsu) dan mereka menjadi berpuak-puak, tiadalah engkau berkait sedikitpun dalam ( perbuatan) mereka. Sesunguhnya perkara mereka hanya terserah kepada Allah. Kemudian Ia akan menerangkan kepada mereka (pada hari kiamat kelak) , apa yang telah mereka lakukan (dan membalasnya).

1 Pendahuluan

Dengan nama Allah, Yang Maha pemurah lagi penyayang,segala puji bagi Allah yang menguasai sekalian alam sebagai kepujian yang menyempurnakan segala nikmatnya dan menjamin pertambahannya, wahai Tuhan kami bagi Engkaulah kepujian yang layak dengan kebesaran zatMu dan keagungan pemerintahanMU.

Dengan merujuk kepada Surah Al-An’aam ayat 159 di atas, Pada Ramadhan 1431 Pegerakan Pemuda Setiawangsa telah bersatu hati dan telah mengadakan beberapa aktiviti untuk merapatkan pertalian Ukhwah diantara UMNO dan penduduk-penduduk setempat di Bahagian Setiawangsa.

Walaupun dalam bulan Ramadhan masa amat terhad, Pegerakan Pemuda yang telah diketuai oleh Ybhg Sdr Azmi Badaruddin selaku Ketua Pemuda Bahagian Setiawangsa bersama Exco-Exco pemuda melalui Biro Politik , Pengurusan dan Tugas Khas Pemuda Umno Setiawangsa serta Biro Agama telah sama-sama mengimarahkan Bulan Ramadhan dengan mengadakan Kembara Ramadhan Surau Setiawangsa 1431 (KRS2-1431).


Peringkat Gerakan

Peringkat ini Pergerakan Pemuda telah meluangkan masa dengan penduduk setempat di kawasan Setiawangsa di dalam bulan Ramadhan yang mulia. Bersama satu niat yang murni dengan seribu keikhlasan bersama-sama dengan qhariah surau menguatkan siratulrahim.

Diantara perancangan yang telah di atur adalah Pergerakan Pemuda beramai-ramai akan mengunjungi surau untuk menyerahkan sumbangan Moreh dan akan bersama menunaikan solat Maghrib ,serta Isyak , Tahlil dan Solat Terawih. Serta bermoreh bersama-sama dengan qhariah surau .

Disebabkan masa yang agak terhad Pergerakan Pemuda hanya dapat meluangkan masa di 7 buah surau sebagaimana di senaraikan dibawah ini:

No

Tarikh

Aktiviti

Ringkasan

1

25- Ogos 2010

Solat Tarawih dan Sumbangan Moreh di Surau Al Hidayah.(AU3)

Telah di hadiri oleh Ketua Pemuda Ybhg Saudara Azmi Badarudin bersama Exco pemuda.

Aktiviti telah berjalan seperti yang telah dirancangkan. Serta pemuda telah bersama-sama dengan qariah surau mendengar Tazkirah oleh ustaz jemputan yang telah diadakan selepas solat terawih

2

27- Ogos 2010

Solat Tarawih dan Sumbangan Moreh di Surau Al-Ansar ( Taman Sri Rampai.

Telah di hadiri oleh Ketua Pemuda Ybhg Saudara Azmi Badarudin bersama Exco pemuda.

Aktiviti telah berjalan seperti yang telah dirancangkan. Pemuda rasa bersyukur kerana majlis ini di terima dengan hati yang terbuka oleh Qariah surau Al Ansar walaupun majoriti adalah ahli pembangkang.

3

27-Ogos 2010

Sumbangan Moreh kepada Surau Sek 5 Wangsa Maju.

Biro agama sebagai wakil Pemuda telah menyerahkan Moreh kepada Timbalan Pengerusi Surau.

4

2-September 2010

Solat Tarawih dan Sumbangan Moreh di Surau Ibnu Sina (T.T Wangsa)

Telah di hadiri oleh Ketua Pemuda Ybhg Saudara Azmi Badarudin bersama Exco pemuda.

Aktiviti telah berjalan seperti yang telah dirancangkan. Kedatangan pemuda di alu-alukan oleh Pengerusi Surau Ibnu Sina.

5

2-September 2010

Sumbangan Moreh kepada Surau Jalan Semarak .

PSU sebagai wakil Pemuda telah menyerahkan Moreh kepada Pengerusi Surau.

6

4 September 2010

Sumbangan Moreh kepada Surau Nurul Huda (PPR Sg Bonus.

Biro Politik, Pengurusan dan Tugas-tugas Khas sebagai wakil Pemuda telah menyerahkan Moreh kepada Pengerusi Surau.

7

4 September 2010

Solat Tarawih dan Sumbangan Moreh di Surau At-Taqwa Kpg Baru Air Panas

Telah di hadiri oleh Ketua Pemuda Ybhg Saudara Azmi Badarudin bersama Exco pemuda.

Aktiviti telah berjalan seperti yang telah dirancangkan. Kedatangan pemuda di alu-alukan oleh Pengerusi Surau At Taqwa.Dimana KP telah di beri kesempatan oleh pengerusi Surau untuk menyampaikan Sumbangan kepada AJK surau serta ASNAF.

Setelah meluangkan masa bersama masyarakat Pergerakan Pemuda telah menerima beberapa maklumbalas/serta pengajaran dari KRS2 ini di antaranya adalah:

1. Walaupun surau- surau yang dilawati kebanyakan ahlinya adalah Kubu Pembangkang tetapi sebenarnya mereka masih mempunyai fikiran yang terbuka untuk menilai Pergerakan Pemuda UMNO.

2. Bukan sekadar bantuan dan sumbangan yang surau perlukan tetapi kehadiran juga amat dialu-alukan oleh Pengerusi dan Ahli Surau itu sendiri.

3. Dengan kehadiran Pergerakan Pemuda Setiawangsa telah menunjukan bahawa keikhlasan UMNO dalam memupuk semangat ikatan siratulrahim antara masyarakat setiawangsa.

Pergerakan Pemuda ingin menyampaikan Setinggi Ucapan Terima Kasih Kepada

1. Y.B Dato’ Sri Zulhasnaan Rafique ( Ahli Parlimen Setiawangsa merangkap Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO dan Ketua UMNO Bahagian Setiawangsa)

2. YBhg Azmi Badarudin ( Ketua Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Setiawangsa)

3. Biro Politik , Pengurusan Dan Tugas Khas Pemuda Umno Setiawangsa

4. AJK Biro Agama Pemuda UMNO Setiawangsa.

_

Friday, August 20, 2010

Majlis Berbuka Puasa Anjuran Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Setiawangsa

Semua di jemput hadir .


Aturcara Majlis:

Ketibaan Semua Jemputan
Berbuka Puasa
Solat Maghrib
Jamuan makan
Solat Isyak
Tahlil Arwah & doa Selamat
Solat Terawih
Jamuan Moreh
Bersurai

Monday, August 9, 2010

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK DARI PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN SETIAWANGSA

[salam_ramadhan_06.jpg]

Tuesday, July 20, 2010

MESYUARAT PERWAKILAN UMNO BAHAGIAN SETIAWANGSA 2010

MAJLIS PERASMIAN MESYUARAT UMNO BAHAGIAN SETIAWANGSA 2010

Pada 11 Julai 2010 bertempat di Hotel Royale Chulan, Majlis Perasmian Mesyuarat UMNO Bahagian Setiawangsa telah disempurnakan oleh YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin - Timbalan Presiden UMNO dan juga Timbalan Perdana Menteri.